Miradex Team
29 iun. 20213 min de citit
În varianta cu montaj pe placă de beton, este necesar ca placa să fie cât mai plană. Deschiderea fermelor este condiționată de transport. Dacă avem deschideri mai mari de 12m, cât este lungimea standard a unui TIR, fermele vor fi livrate în șantier în 2 tronsoane, care vor fi îmbinate la fața locului cu plăcuțe multicui. În oricare situații, obținem un spațiu interior deschis, fără stâlpi intermediari de sprijin. Configuația fermelor diferă în funcție de proiect, mai jos sunt prezentate câteva exemple comune.
În varianta cu montaj pe centuri din beton sau lemn, fermele din lemn cu planșeu integrat nu pot suporta aceleași încărcări ca o mansardă obișnuită, pentru că talpa inferioară a fermelor înlocuiește planșeul peste ultimul nivel. Dacă avem încărcări mai mari, talpa inferioară poate fi înlocuită cu grinzi Posi-Strut și astel poate suporta încărcările unei plăci de beton.
Configurația fermelor dinferă în funcție de proiect, mai jos sunt prezentate câteva exemple comune.
Folosim softuri specializate de calcul și modelare pentru proiectarea acestor ferme din lemn pentru acoperiș mansardă, ceea ce ne permite maximizarea spațiului interior (atât pe verticală cât și pe orizontală) fără alte puncte interioare de sprijin. În felul acesta câștigăm mai multe spațiu la interior într-o configurație open-space, păstrând totodată forma acoperișului din proiect. Acest spațiu se poate compartimenta ulterior în camere sau se poate folosi ca depozitare.
Diferența dintre sistemul clasic/tradițional de dulgheire (cu popi, căpriori, organe de îmbinare din cuie și scoabe din oțel etc) și cel din ferme prefabricate cu plăcuțe multicui este în primul rând rapiditatea cu care fermele din lemn se execută în fabrică și se asamblază pe șantier, în detrimentul dulgheriei ce necesită timp și manoperă pe șantier. Prin producție în fabrică, fermele ce alcătuiesc structura acoperișului mansardă sunt realizate conform detaliilor de execuție din proiect, au controlul calității asigurat și eficientizează la maximum consumul de lemn. Montajul se face manual de cele mai multe ori dar sunt situații în care fermele au deschideri mari și se montează cu macara.
Cofiguratie open-space, 2 pante, deschidere 8m
Proiect: Mansarda Crevedia noiembrie 2020
Mansarda Voluntari Septembrie 2020
Cofiguratie open-space, 2 pante, deschidere 8m
Fie că ești arhitect, constructor, dezvoltator, roofer sau beneficiarul final, putem să venim în sprijinul tău cu soluții optimizate de proiectare-producție-asamblare ferme din lemn pentru orice tip de acoperiș, cu scopul de a reduce consumul de material și timpul de execuție, dar și pentru a crește calitatea și durabilitatea acoperișului în timp. Cu cât proiectul este într-o fază mai incipientă, cu atât mai bine. Lasă-ne un mesaj și hai să lucrăm împreună!