top of page
Wood

TEHNOLOGIA DE PREFABRICARE CU CONECTORI MITEK

FERME DIN LEMN ASAMBLATE CU CONECTORI MULTICUI

Fermele din lemn sunt componente concepute individual, proiectate pentru a oferi un cadru structural de susținere a acoperișului. Fermele sunt elemente prefabricate de cea mai bună calitate: lemn masiv, sortat pe categorii de rezistență, îmbinat cu conectori multicui și elemente de prindere din oțel galvanizat în tehnologia Mitek.
 

Utilizarea structurilor prefabricate pentru sarpante în locul celor tradiționale oferă avantaje care situează această tehnologie în topul preferințelor constructorilor profesioniști: reprezintă o metodă economică pentru realizarea tuturor tipurilor de acoperișuri din lemn: rezidențiale, comerciale, agricole și industriale. În plus standardele stricte de proiectare și fabricare a fermelor din lemn asigura structurii un grad sporit de siguranță.

Acoperis din ferme din lemn pentru o casa pe structura de lemn | Miradex Wooden Buildings

Sistemul constructiv bazat pe utilizarea fermelor prefabricate din lemn conform tehnologiei MiTek, se potrivește oricărui proiect de locuințe: mansarde, sarpante nelocuibile sau circulabile. De asemenea este ideal pentru construcții industriale, comerciale sau administrative, prin capacitatea de a realiza deschideri mari depână la 30m, la prețuri foarte atractive.​ 

BENEFICIILE SISTEMULUI DE PREFABRICATE CU PLĂCUTE MULTICUI

Realizarea structurilor din lemn folosind noi tehnologii de prefabricare, oferă avantaje nete în comparație cu structurile dulgheresti din căpriori, evidențiindu-se prin:

  • consum redus de lemn (până la 40% față de structura tradițională);

  • punere în opera foarte ușoară și reducerea timpului de execuție;

  • acuratețe în realizarea detaliilor - totul se face în fabrică într-un mediu controlat;

  • deschideri foarte mari (peste 30m);

  • calcul structural conform EUROCOD 5 Lemn și normativele românești în softuri specializate; 

Conector MiTek pentru imbinarea fermelor din lemn by Miradex Wooden Buildings

PROCESUL TEHNOLOGIC DE REALIZARE A STRUCTURILOR PREFABRICATE DIN LEMN

1. PROIECTARE

Proiectul tehnic se face în softuri specializate pentru optimizarea consumului de material și pentru a ușura procesul de producție

Structura acoperis tip mansarda din ferme prefabricate cu placute multicui by Miradex Wooden Buildings
2. PRODUCȚIE

Lemnul este debitat conform proiectului, se asamblează fermele pe bancul de lucru, fiind ulterior pregătite pentru transport. Controlul calității este asigurat din fabrică.

Procesul de prefabricare a structurilor din lemn cu conectori MiTek
3. ASAMBLARE

Se face foarte simplu, ca un joc de lego. Fermele prefabricate se asamblează foarte simplu cu macaraua. Scade considerabil manopera pe șantier și timpul de execuție.

Asamblare ferme din lemn cu macaraua pentru o cladire cu deschidere de 10m by Miradex
MATERIALE FOLOSITE LA STRUCTURILE PREFABRICATE

Materialele folosite și procesulde producție al proiectului respectă cu strictețe prescripțiile MiTek și standardul european EN 14250 cu privire la poducerea de structuri prefabricate din lemn asamblate cu plăci multicui!
 

  • Lemnul – utilizat este lemn de rășinoase, în special molid, care îndeplinește caracteristicile mecanice necesare - clasa de rezistență C24. Lemnul folosit este atent selecționat având o umiditatea scăzută pentru punerea în operă, maxim 17%.
     

  • Conectori metalici “multicui” – folosiți în producerea fermelor industrializate sunt de producție MiTek. Plăcile multicui MiTek sunt realizate din fâșii de tablă din oţel pre-galvanizat 

    • S250GD+Z275 NAC/MAC/MBC;  

    • S280GD+Z275 NAC/MAC/MBC;

    • S350GD+Z275 NAC/MAC/MBC, conform EN10143:2006 și EN 10326:2004 sau EN 10346:2009, stratul de zinc fiind de minim 275 g Zn/m2. Grosimea tablei folosită la fabricarea conectorilor variază între 1 și 2 mm. Toate tipurile de plăci multicui MiTek sunt conforme cu cerințele standardului european EN14545:2008 „Structuri de lemn. Piese de fixare. Cerințe”.

Singurul procedeu permis de realizare a îmbinărilor cu plăci multicui este cel prin presare; este interzisă realizarea îmbinărilor prin oricare alte procedee!

Lemn certificat dupa clasa de rezistenta by Miradex Wooden Buildings
Conectori MiTek pentru productia structurilor prefabricate din lemn

AI UN PROIECT?

Dacă ești arhitect, inginer sau cauți o echipă de profesioniști cu care să colaborezi pentru proiectul tău, trimite-ne proiectul la care lucrezi să noi îți propunem o soluție optimizată din punct de vedere al consumului de material și al timpului de execuție. 

BLOGUL MIRADEX

bottom of page